Oppskrift på rå og sunn superiskrem!

Sommertid =  tid for iskrem for mange – og vi kommer derfor med en fantastisk basisoppskrift på rå og sunn iskrem!

Mange av dere  har spurt om forslag til sunne alternativer til is om sommeren så her har dere en basisoppskrift dere kan bruke som utgangspunkt for kreativiteten deres!  Denne kan du tilsette deres utvalgte frukt eller bær for å få den akkurat slik du vil!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du trenger:

4 dl rå/økologiske cashewnøtter, bløtlagt i minst 2 timer

2 ss Aman Prana Extra Virgin filtrert kokosolje

1 ss Supernature Lecitin

3 dl kokosmelk eller rismelk

1 stor eller 2 små modne bananer

1 dl Supernature Agave sirup (mulig du trenger litt mer, smak deg frem og kombiner gjerne med Stevia)

2 ts Vanilje

Bland først cashewnøtter og Aman Prana Extra Virgin kokosfett i en blender til det blir kremete, så tilsettes de andre ingrediensene og kjøres i blenderen til det er en glatt flott masse.

Deretter bruker du enten en iskrem maskin om du har det, og følger instruksjonen til den, eller heller over i en beholder som tåler frysing. Om du velger det siste må du røre i blandingen ca to ganger i timen inntil du får ønsket konsistens.

Denne iskremen har lav GI (Glykemisk indeks), er rå og inneholder lecithin som Lecitin bidrar til et sunt kolesterolnivå og er med å balanserer nervefunksjon, hjernefunksjon, leverfunksjon, hukommelse og fettforbrenning blant annet.

Du kan også helle over en dash Pure Planet Tart Cherry for smakens skyld og få med deg en boost for  immunforsvar – lette betennelser – restitusjon – søvnkvalitet -stress. Tart Cherry er proppfull av antocyaner som er  et av naturens mest effektive antioksidanter.

Nyt is med nydelig smak og oppløftende egenskaper!

Klem fra Superdamene

 

7 kommentarer til Oppskrift på rå og sunn superiskrem!

 • Det så godt ut, ja! :-)

 • Slik iskrem laget av cashewnøtter er så godt, pleier å lage det selv. Lager med macadamianøtter også, og det er veldig godt, men enda litt dyrere :P

 • Hei!

  Jeg har et lite spørsmål til dere….

  Jeg har blitt litt nysgjerrig på supermat, og har investert i ingredienser til en grønn morgenshake. Den lager jeg av spirulinapulver, best of greens gresspulver og green kamut. Dette blander jeg med eplejuice. Problemet er bare at jeg brekker meg når jeg drikker det. Jeg synes egentlig ikke det er noe i veien med smaken, og er slett ikke kresen (men jeg har litt lett for å brekke meg) Har dere noe forslag til noe jeg evt. kan tilsette for å forhindre dette?

  På forhånd takk :-)

  • Hei Mari!
   Her handler det mye om å prøve seg frem. Kanskje det ville vært bedre for deg å ta mindre doser eller eventuelt fordele de forskjellige produktene gjennom dagen. Du kan også lage deg en smoothie med feks blåbær og bytte ut eple juicen med eple/mangojuice, den tar smaken av Spirulina litt bedre :-) Det er også mye mental trening i å overkomme brekningsrefleksen.. ;-) Lykke til!!

 • Hvor mye bær har dere i den oppskriften? Ser godt ut :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blogglistenhits ToppBlogg - toppliste for bloggere
alleoppskrifter.no
Om Trine…
Trine Berge er en av Norges fremste livsstilsveileder innen supermat, rawfood og sunn livsstil. Hun er medforfatter av flere bøker blant annet bestselgerne «Supermat» og «Supersmooties – superhelse på 123». Trine har siden midten av 90 tallet erfart og utprøvd det meste innen kosthold, detox og indre arbeid. I 1998 startet hun firmaet som i dag heter Supernature, Nordens største på supermat. - Jeg er opptatt av en helhetlig livsstil som ikke bare består av supermat, rawfood og et sunt balansert kosthold, men også meditasjon, detox og trening. Jeg elsker livet og ønsker å feire det! Gjennom mine bøker, kurser, retreater og bloggen ønsker jeg å inspirere og dele av min erfaring og lidenskap. Trine
Arkiv

Oppgi din epost-adresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.