Raw food tips for Superhelse i hverdagen

 

I dag har de fleste mye opphopninger og belastninger på grunn av maten vi spiser er for bearbeidet og varmet opp. Generelt kan vi si at rå mat  er bedre for kroppen din og mer næringsrik enn varmebehandlet mat.  Forskning viser at de levende enzymene og vannløselige vitaminene  er de stoffene som er mest sensitive for oppvarming. Noen aminosyrer, en god del sporstoffer og mineraler går også tapt. Ved å ikke varmebehandle maten  over 40 grader bevarer du næringsstoffene og enzymene i maten. Enzymer  har som jobb å bryte ned og øke næringsopptaket i kroppen din. Spiser du rå mat belaster du ikke kroppen din på samme måte og du gir kroppen din både rom og verktøy til å helbrede seg selv

 

Vi anbefaler at du burde spise mye rå mat for å optimalisere helsen din, men vi ønsker ikke at det skal bli noen «religion», noe du må følge slavisk. En grei nøkkel for hvor mye du burde spise er ca 60 %  rå mat for at kroppen din skal fungere optimalt uten å skape belastninger og opphopninger. Du vil raskt kjenne mer vitalitet og overskudd og unngå at kroppen din degenerer og utvikler livsstilsykdommer.  Husk å kjøp råvarer av høy kvalitet som økologisk da undersøkelser viser at det inneholder mer næringsstoffer enn grønnsaker og frukt som er sprøytebehandlet. Og sprøytemidler i seg selv er også skadelig for helsen.

 

Her er mange tips til hvordan du kan gjøre det i hverdagen for å gjøre det på enklest mulig vis og som gjør det lett for alle å tilføre mer rå mat uten at man trenger spesial verktøy eller høy kunnskap om å lage avansert  raw food retter. Disse tipsene er heller ikke kostbare så ethvert budsjett kan klare det:)

 

  • Supermat, husk at nesten all supermat er rå, men bare noe rå mat er supermat!
  • Spirer, dette gjør du raskt og billig selv – eller kan kjøpe det i butikker ferdig
  • Råkost, det er fort gjort å raspe opp grønnsaker som fennikelrot, gulrøtter eller rødbeter
  • Salater, lag deilige salater, også som tilbehør
  • Grønnsaksjuice, å juice grønnsaksjuice på morningen er en fabelaktig start på dagen din, bland gjerne inn litt supergreens
  • Supersmoothies,  her kan du lage alt fra den enkleste til de mest smakfulle deilige
  • Lag gode raw food kaker og snacks som du erstatter usunt godteri, og du kan kose deg samtidig som du er snill med kroppen din. Mange oppskrifter er veldig enkle å lage, du finner flere oppskrifter her på bloggen vår.
  • Kuttede grønnsaker med dipp som snacks– gjerne lag en raw food dip eller hummus.
  • Alger og sjøgrønnsaker, supersunt og veldig enkelt. Kan tilføres i blandt annet salater og supper

 

Når jeg lager middag i hverdagen gjør jeg det ofte så enkelt at jeg steker noe god fersk fisk, så rasper jeg opp en stor seng av råkost, har fisken på og heller på litt olivenolje, drysser på hempfrø og klemmer litt frisk sitronsaft over. Har jeg spirer legger jeg det på toppen med ferske krydderurter som bladpersille. Supergodt og sunt på ca 15-20 min! For tiden har jeg helt dilla på fennikelrot og gulrot….

 

Love & Joy

Trine

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ToppBlogg - toppliste for bloggere Blogglisten
Om Trine…
Trine Berge er en av Norges fremste livsstilsveileder innen supermat, raw food og sunn livsstil. Hun er medforfatter av flere bøker blant annet bestselgerne «Supermat» og «Supersmooties – superhelse på 123». Trine har siden midten av 90 tallet erfart og utprøvd det meste innen kosthold, detox og indre arbeid. I 1998 startet hun firmaet som i dag heter Supernature, Nordens største på supermat. - Jeg er opptatt av en helhetlig livsstil som ikke bare består av supertmat, raw food og et sunt balansert kosthold, men også meditasjon, detox og trening. Jeg elsker livet og ønsker å feire det! Gjennom mine bøker, kurser, retreater og bloggen ønsker jeg å inspirere og dele av min erfaring og lidenskap. Trine
Arkiv

Oppgi din epost-adresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.