Supermat for tenner og munn!

Vi har fått mange spørsmål om tenner og munnhygiene. Det folk ofte lurer på er om det er noe supermat som er fint for munn og tenner?

Selvfølgelig er det supermat for dette! Både gress og alger er fantastiske for munn og tenner.

Klorofyll har ofte blitt kalt for naturens egen deodorant! Klorofyll virker rensende, tilfører viktige mineraler og salter som medvirker til å skape ett basisk miljø. Sopp og bakterier er veldig glade i syre. En annen ting klorofyll gjør er å øke oksygenopptaket. Skadelige bakterier og sopp er anaerobe, noe som innebærer at de ikke overlever i et oksygenholdig miljø. Gress og alger inneholder store mengder næringsstoffer og sporstoffer som kroppen trenger for å opprettholde en frisk munn og sterke tenner.

Bare det å spise eller drikke Pure Planet Chlorella og  Pure Planet Greens Of Kamut vil gjøre store forbedringer hvis du har problemer i munnen. Det du også kan gjøre er å bruke dem til å behandle munnen lokalt. Vi anbefaler å blande 1 ts Pure Planet Greens Of Kamut i 0,5 dl vann og hold den i munn en god stund før du spytter ut.

Supernature Oxygen Supreme og Pure Planet Aloe Vera 40x er begge veldig bra hvis du har problem med sopp og bakterier, sår på tannkjøtt eller følsomme slimhinner i munnen. Det du gjør da er å ta 0,5 dl vann med ca 16 dråper Supernature Oxygen Supreme og 1/2 ts Pure Planet Aloe Vera 40x, hold i munn en stund før du spytter det ut.

Amanprana extra virgin kokosolje er fantastisk for munn og tannhygiene. Oljen er både sopp og bakteriedrepende. Den virker også oppbyggende på vevet i munnen og på tenner og tannkjøttet. Det har også vist seg at kokosoljen medvirker at tannkjøtt trekker seg nærmere selve tanna noe som er perfekt for de som har åpne tannhalser. Her er det fint å ta en spiseskje og holde den i munnen en god stund før du spytter den ut. Gjerne etter tannpuss.

Så det er bare å gå i gang med supermat for å være kysseklare nå som det snart er sommer!

Ønsker dere en deilig helg!

 

5 kommentarer til Supermat for tenner og munn!

 • Veldig bra tips! jeg skal ta kveldspussen nå straks (med min kjære King Fisher tannkrem), og skal smøre inn tenner+tannkjøtt med kokosolje etterpå. Det må jo testes :)

 • Har de nokre tips til oljer som høver til munnskylling/rens? Og kor lengje skal ein eigentleg gurgle?

 • Hei til dere superdamer!
  Jeg har kjøpt boka deres, og vil gjerne forandre kostholdet til superfood. Jeg er for øyeblikket i Israel, og vil være her i 6 uker fra nå. Mye deilig frukt og grønt å få her i landet. Jeg ønsker også å gå ned ca.10 kg, og tenkte å starte med detox først. Var på helseshop og kjøpte en boks med Chlorella,(Pukka, er merket) den er organic. Tok to tabletter i går morges, og etter et par timer ca.
  ble jeg forferdelig kvalm. Hadde en fæl dag med kvalme. Så nå kommer mitt spørsmål, betyr det da at jeg ikke tåler Chlorella, og hvis jeg gjør det og fortsetter å ta tablettene vil det gå over? Vil fryktelig gjerne bruke dem siden de har så mange fantastiske fordeler. Håper på svar .
  MVH Ann D. Goldmann

  • Hei Ann Deborah,
   Det er noen som reagerer slik på chlorella, men dette vil gå over når du får renset kroppen din. Men vil gjerne høre hva du tar/har tatt av annen supermat. Vil i utgangspunktet anbefale deg å starte med 1 ts Purely Greens (ikke Max versjonen) om morgenen. Går dette fint kan du etter en uke gå opp til 1 ts to ganger om dagen. Fortsett gjerne å gå opp i dosen av Purely Greens sakte til 1 ss to ganger om dagen. Purely greens finnes også i kapsler om du heller vil ha det enn pulver. Ser jo at du skriver du er i Israel, og da har de jo ikke Purely Greens. Sjekk om de har Barley (bygg gress), Wheat grass eller noe annet som lignende som er mye mildere enn chlorella. Mulig du vil tåle spriulina også! Når du om en stund kan prøve chlorella igjen, start med 1 tabett daglig. Øk så veldig langsomt og gjerne ta rice bran sammen, som får mange roen ned detox symtomene av chlorlla og annen grønn supermat.
   Lykke til og bare skriv mer til oss:)
   Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blogglistenhits ToppBlogg - toppliste for bloggere
alleoppskrifter.no
Om Trine…
Trine Berge er en av Norges fremste livsstilsveileder innen supermat, rawfood og sunn livsstil. Hun er medforfatter av flere bøker blant annet bestselgerne «Supermat» og «Supersmooties – superhelse på 123». Trine har siden midten av 90 tallet erfart og utprøvd det meste innen kosthold, detox og indre arbeid. I 1998 startet hun firmaet som i dag heter Supernature, Nordens største på supermat. - Jeg er opptatt av en helhetlig livsstil som ikke bare består av supermat, rawfood og et sunt balansert kosthold, men også meditasjon, detox og trening. Jeg elsker livet og ønsker å feire det! Gjennom mine bøker, kurser, retreater og bloggen ønsker jeg å inspirere og dele av min erfaring og lidenskap. Trine
Arkiv

Oppgi din epost-adresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.