Supertips for fordøyelsen din i Julen

Julen er høytid for litt ekstra mat og utskeielser for oss fleste og det er absolutt lov å nyte på høygir, husk bare å gjør det med god sammvitighet. Skal man være litt «ramp» så skal det være verd det så nyt hver eneste bit med den største glede og kjærlighet.
Jeg tenkte vi skulle komme med noen gode tips som gjør det litt lettere for kroppen din å komme seg unna med det uten altfor mange riper i lakken.

I min julebaggasje legger jeg også alltid med Purely Greens Max, kokosolje, Papaya juice, Aloe vera x 40, Kinesisk Balanse te og gode tarmbakterier – Da har jeg laget det beste grunnlaget for at også magen skal nyte julen uten sukk og stønn og at julen henger igjen i kroppen til påske.

 

Høytid eller ikke start alltid dagen din med en shake bestående av Alger, gress og sunne fettsyrer og Purely Greens Max er den perfekte kombinasjonen av greens for julen og vinteren. Den har foruten mange greens også  mange urter i seg som  stimulerer fordøyelsen og sirkulasjonen i kroppen samt at den er avgiftende. Ta gjerne shaken 2 ganger daglig, men det beste er om du kan ta den 30 m før alle hovedmåltider, det vil si 3 ganger. Da får du i det masse gode enzymer som hjelper kroppen din å bryte ned å sortere maten du spiser.

Aman Prana extra virgin kokosolje hjelper jo blandt annet forbrenningen og det trenger jeg da julen ofte er litt mer stillesittende og mer mat en vanlig. Og i disse tider da vi kanskje må kutte ned på smøret er jo kokosoljen det beste alternativet da det er så sunt selv om det varmes opp. Jeg steker all mat med denne oljen og blander ofte inn litt ekte meierismør. Aman prana sin kokosolje stimulerer også både stoffskiftet og blodsukkeret og er en av de få som har en så god kvalitet at det inneholder et enzym (Lipaze) som er kjent for å bryte fett, hurra.

 

Papayajuice med c-vit og noni  er stappfult av enzymer og smaker utrolig deilig. I fjor hadde jeg vært hele høsten på 100 % raw food og startet noen få uker før jul å inkludere også noe oppvarmet mat, så kroppen var ikke vant med tung mat og jeg var litt nysgjerrig på hvordan kroppen ville reagere når jeg skulle kose meg med familiens julemattradisjoner. Når jeg startet hver dag med en shot Papaya juice og en liten shot før hvert måltid og også var flink til å  ta de andre jeg har listet opp her fungerte alt perfekt uten noen som helst problemer. Og det gikk ikke mange dagene før alle i familien ville også ha Papaya juice, gjerne med en liten teskje aloe vera juice.

 

Kinesisk Balanse te gjerne i tabletter elsker kroppen min også når den skeier litt ut. Den har ikke bare 21 urter i seg som stimulerer og avgifter alle kroppens organer, men også blomster essenser/medisin som løfter energien og virker som en nøkkel så urtene kan virke dypere og raskere. Er du en som liker å nyte alkohol er denne den absolutte vinner og en god venn. Ta gjerne litt større doser som en akuttdose enn det som står på pakken. Det vil si skal jeg ha et stort kakestykke tar jeg gjerne 3 eller 4 Kinesisk Balanse Te tabl og lar de virke ca 1-2 min i munnen for jeg svelger de med litt vann. Våkner du med med litt bakpåsveis kan du gjøre akkurat det samme. Husk også å drikke godt med vann. Foruten akuttdosens så følger du bare som dosert på eske. Fint om du også forsetter en stund inn i det nye året med denne 2 til tre ganger daglig.

 

Aloe vera x 40 er også en av magens favoritter. Og jeg blander gjerne 1 ts i et glass eller flaske med vann og sipper til den utover dagen. Aloe vera trekker oxygen inn i tarmen, men roer også hele fordøyelsesystemet. Jeg blander også som nevnt før gjerne inn en liten ts sammen med Papayajuicen. Aloe vera er ganske unik på den måten at den ofte gjør at det du blander den med virker enda bedre på kroppen din. Aloe har også en annen nyttig funksjon for kroppen din i julen og det er at den er god for blodsukkeret ditt og det kan jo fort komme i litt ubalanse i denne tiden.

 

Acidophilus med Jordbær og eple er gode tarmbakterier som hjelper fordøyelsen din og styrker immunforsvaret ditt, men visste du at også gode tarmbakterier også innvirker på forbrenningen og vekten din? Vil du fordype deg i julen med litt spennende forskning kan du sjekke ut denne linken om tarmbakterier http://www.forskning.no/artikler/2011/november/305901

 

 

Andre gode råd er å tygge maten din godt, gjerne mellom 30 til 50 ganger pr munnfull du tar, og spis langsomt. Da både nyter du maten bedre og kjenner fortere når du blir mett.  Og at du tygger mange ganger gjør at magen din har en mye mindre jobb å gjøre enn om du sluker maten hel.

 

Og til slutt husk også å både lag maten og spis den med kjærlighet og ikke glem å vær takknemlig for alt det gode vi har på denne kanten av verden.

 

Ønsker dere alle en fortsatt riktig god jul

Varm Klem
Trine

8 kommentarer til Supertips for fordøyelsen din i Julen

 • Alltid spennende lesning her :-) har lest ein del om probiotika,og tenker at både sønnen min på 12 og eg kunne ha godt av det,sønnen min har hatt x antall antibiotika kurer opp gjennom årene.Den du tipser om her virker jo bra,og smaker sikkert ok og.Kor mykje skal ein bruke kvar dag,og kor mange doser inneholdet ei sånn flaske?

  Britt

  • Og bør man bruke acidophilus kvar dag eller i perioder? Bestiller omtrent alt de anbefaler…hehe…nei,bruker skjønn,men har lyst å prøve ulike ting for så finne ut kva eg skal fortsette med.Greens og oljer er mine venner no :-)

   Britt

 • Hei!
  Kan man blande Purely Greens med Papayajuicen eller vil den miste effekten da? Tar Purely Greens + fettsyrer hver morgen. Burde jeg da ta papayajuicen et annet tidspunkt på dagen for optimal effekt?

 • Hei Trine!

  Dette er et supert innlegg. Jeg innrømmer gjerne at jeg har alle de produktene her hjemme og trenger faglig informasjon om hvordan og når det er optimalt å innta de.

  Takk for tips!

  Jeg for min del går og tar litt shots (slurker) her og der av de ulike juicene dere selger.

  Vil du anbefale å innta forskjellige juicer samme dag? Eller er det bedre å fordele slik at jeg har en type juice som jeg drikker til den er tom før jeg åpner neste flaske?

  En ting til: min aloe vera lukter litt rart. Kan den være gammel? Den har luktet slik siden jeg åpnet flasken. Stram lukt.

  • Takk Sandra det var koselig å høre :)
   Du kan gjerne ta forskjellige juicer hver dag, både sammen og hver for seg. Multijuice er jo en blanding av mange typer superjuicer. Men av og til har man kroppen mer bruk for en type supermat enn en annen. Les om de forskjellige og kjenn hva som føles riktig ut fra hva kroppens tilstand er, og kjenn også etter på magefølelsen din. Goji og Tart Cherry er jo generelt veldig fin på denne tiden av året da de begge to er oppløftende og i mørketiden kan det være fint. Mange får også hjelp av tart cherry i forhold til søvn og da er det fint å ta tart cherry like før leggetid.
   Ang Aloe vera, hvis du bor i Oslo kan du jo bare ta turen innom Supernature og la de lukte på den for deg, men jeg vil tro at det ikke er noe galt med den. Produktene lages etter vi sender bestilling og vi har høy omsettningshastighet på supermat så de står sjelden å samler støv, så det vil si at den er ikke gamme, du kan jo sjekke utløpsdato på flasken. Aloe vera x 40 kan ha en litt stram lukt. Husk at supermat er laget av naturen så de kan variere litt fra gang til gang uten at det er noe feil med maten.

   klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blogglistenhits ToppBlogg - toppliste for bloggere
alleoppskrifter.no
Om Trine…
Trine Berge er en av Norges fremste livsstilsveileder innen supermat, rawfood og sunn livsstil. Hun er medforfatter av flere bøker blant annet bestselgerne «Supermat» og «Supersmooties – superhelse på 123». Trine har siden midten av 90 tallet erfart og utprøvd det meste innen kosthold, detox og indre arbeid. I 1998 startet hun firmaet som i dag heter Supernature, Nordens største på supermat. - Jeg er opptatt av en helhetlig livsstil som ikke bare består av supermat, rawfood og et sunt balansert kosthold, men også meditasjon, detox og trening. Jeg elsker livet og ønsker å feire det! Gjennom mine bøker, kurser, retreater og bloggen ønsker jeg å inspirere og dele av min erfaring og lidenskap. Trine
Arkiv

Oppgi din epost-adresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.